Citrasupply's Weblog

Inspirasi & Ekspressi Untuk Semua Golongan Di Malaysia

5 cara mudah kuruskan berat badan

salam semua harap post ini bermanfaat.. lebih2 lagi untuk para IM yang asyik menghadap laptop je mcm sy hehe..

1.Tambah jangan kurang
bila diet jangan dok fikir nak kurangkan benda yg kita nak makan, tp fikirkan benda yg brkhasiat yg diperlukan badan

2.Work out
kalau exercise buat kita rasa malas nak buat atau sentiasa mengelak dengan perkataan tersebut, cuba cari cara untuk enjoy exercise tersebut mcm pegi mix gym o minta awek bagi kata2 semangat untuk kita hehe..

3.Berjalan
kalau susah sgt nak work out or nak g gym.. petang2 tu pegi la riadah dgn atleast berjalan2 sekitar taman perumahan o mana2 je jnj dapat jalan dan sedikit sebanyak dapat kurangkan berat badan.

4. Banyakkan minum air
air merupakan element yang dapat menyingkirkan toxic dalam badan.. untuk mengelakkan kita terus makan junk food atau yg sama waktu dengannya setidak-tidaknya air dapat membantu kita mengurangkan rasa lapar..

5. Konsisten
jaga permakananan dan buat exercise secara konsisten.. seperti dalam IM kalau kita x buat tindakan kita tidak akan dapat apa-apa.. bak kata otai IM big thinker is a big loser without action.. huhu

sekian

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 6, 2013 by in Petua - Petua and tagged , , , , .
%d bloggers like this: