Citrasupply's Weblog

Inspirasi & Ekspressi Untuk Semua Golongan Di Malaysia

Marah tentang kenaikan harga gula ???

Tahu tak kemana duit anda selama ni disalurkan bila beli gula yang anda kata mahal ini?
www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDAP <-CLICK

1378807_378081235656926_1967533629_n

1.Tan Sri Syed Mokhtar Bukhari telah membina Yayasan al-Bukhary yang ditubuhkan pada Mac 1996 untuk membantu golongan miskin, khususnya dalam bidang pendidikan.

2.AlBukhary International University adalah university bagi orang Islam sahaja yang berpusat dikedah iaitu 100% penajaan biasiswa kepada semua pelajar yang belajar disitu. Bermakna yuran belajar semua pelajar adalah dibawah tanggungan Tan Sri Syed Al Bukhary.

3.Hingga kini, Yayasan al-Bukhary telah membelanjakan lebih RM300 juta bagi aktiviti keagamaan, kebudayaan dan pendidikan.

4.Yayasan ini bukan sahaja menghulurkan bantuan kepada pendudud negara ini, malah juga negara-negara Pertubuhan Persidangan Islam (OIC).

5.Antara projek besar yang dijalankan adalah pembinaan Kompleks al-Bukhary bernilai RM400 juta di Kedah. Kompleks itu memainkan peranan sebagai pusat yang lengkap dengan pelbagai kemudahan seperti masjid, pusat perubatan, pusat komuniti, rumah anak yatim, akademi khas bagi warga tua dan pusat pengajian tinggi.

6.Yayasan ini juga membangunkan Muzium Kesenian Islam Malaysia di Kuala Lumpur yang bernilai RM100 juta. Bangunan empat tingkat itu adalah muzium pertama di rantau Asia Pasifik yang memaparkan hasil seni Islam.

7.Yayasan al-Bukhary juga membina 16 buah masjid di serata negara.

8.Terdahulu pada tahun 2000, Yayasan Al-Bukhary mendermakan sejumlah RM7.75 juta kepada Oxford Centre for Islamic Studies, iaitu pusat pengajian Islam yang terkenal di serata dunia.

9.Pada November 2007 pula, Yayasan Albukhary telah menaja lebih 30 pelajar ke Universiti Islam Antarabangsa Malaysia.

10.Yayasan Al-Bukhary pernah terlibat dalam menyumbang RM3 juta kepada Tabung Kemanusiaan Lebanon bagi membantu meringankan penderitaan rakyat negara itu yang menjadi mangsa kekejaman Israel.

11.Derma dan sumbangan sebenarnya tak boleh ditunjuk tunjuk dan wajib dilakukan secara rahsia? Jawapan anda salah. Kerana Nabi Muhammad anjur dan menyuruh kita untuk tunjuk kepada orang tentang kebaikkan yang kita lakukan kerana ini akan mendorong yang lain untuk turut sama melakukannya.

Bukti hadis keutamaan menunjuk kebaikkan:
“Barangsiapa yang mengajak (seseorang) kepada petunjuk (kebaikan), maka baginya pahala seperti pahala orang yang mengikutinya, tanpa mengurangi pahala mereka sedikitpun.”(HR. Muslim)

Anda seorang Melayu yang miskin dan mempunyai kehidupan yang sangat susah serta daif tetapi ada semangat belajar yang tinggi? Sila apply di Universiti percuma sepenuhnya tajaan Syed Mokhtar Bukharu. Yuran percuma, makan percuma, buku percuma, hostel percuma, duit belanja percuma. Sila apply di:
http://www.albukharyfoundation.org/
http://www.aiu.edu.my/

p/s:ini baru sahaja jasanya yang kita ketahui, yang tidak diketahui pula bagaimana? Selama ini kita tidak kenal siapa dia ini kerana dia tidak suka setiap jasanya diwar-warkan dimedia. hanya Allah tahu kenapa dia diberi rezeki yang besar lebih dari mana mana Muslim yang ada di Malaysia ini. Kita beriman terhadap ketetapan Qada dan QadarNya. Dengan 1 share di profile anda, anda telah berjaya membantu membersihkan segala tohaman,hinaan terhadap Syed Mokhtar Bukhari ini. Jasa anda click share itu amat bermakna bagi semua Muslim di Malaysia.

Sumber data angka diambil dari page:
Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary Idola Kami

Mahukan senarai penuh barangan cina DAP dan Melayu?
click sini-> http://bit.ly/BBCDogos <-click sini

PM admin di Inbox page untuk senarai penuh barangan cina DAP dan Melayu
www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDAP <-CLICK
www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDAP <-CLICK
www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDAP <-CLICK

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Informasi

This entry was posted on November 1, 2013 by in Politik Malaysia and tagged , , , , , , .
%d bloggers like this: