Citrasupply's Weblog


Fakta-fakta berkaitan dengan Gemuk
November 26, 2011, 12:58 pm
Filed under: Tips Kesihatan | Label: , ,

1. Negara paling banyak orang gemok adalah Nauru

Nauru is the world’s fattest country, with an average BMI of 34 to 35. Located in the south Pacific, it is the smallest island nation with a population of less than 10,000. Obesity has grown as a result of the importation of Western foods paid for with proceeds from phosphate mining. The most popular dish is fried chicken and cola.

2. Manusia getah paling gemok ialah Matt Alaeddins 200kg++

With the ability to press his soles to his cheeks, turn himself into a human dart board, and dislocate his shoulders to escape from a straitjacket, Matt Alaeddine’s résumé reads more like a medical examiner’s report. Couple that with his sizable mass — well over 400 pounds — and the city comic and contortionist has found a ticket around the world, securing him a place in the infamous Jim Rose Circus. Founded in the ’90s, the circus features extreme, often masochistic onstage acts involving everything from sword swallowing to genital lifts.

Alaeddine, 30, is one of three Edmontonians in the American troupe of pain-loving freaks. He started doing contortion as a street performer at the Edmonton Fringe Festival about 10 years ago. When performing his contortions, Alaeddine stuffs his rolling hillsides into a gold nylon suit labelled “one size fits all” that he bought from the women’s section of a hipster-friendly clothing store.”

3. Wanita paling gemok ialah Terri Smith ( 350kg++)

Terri Smith, 49, a 700-pound woman has been pinned in her sleeping room, incapable to move, stand or roll across by herself – adjusting the fresh world record as the Fattest woman. She suffers severe headaches and needs an MRI scan to check out for a potential brain tumor, unfortunately she became also too big to fit in a scanner or to pass through the doors of a hospital.

Terry has never been a delicate female child. At the age of 7, she weighed almost 70 kilograms. The woman explained that her family was poor, which did not allow for her parents to afford healthy foods. At the age of twenty, Terry weighed about 120 kilograms. Terri wedded husband Myron, whom she looks up to as her guardian spirit, in 1986. At the age of 32 she built up severe arthritis in her knees and was incapable of walking more than a couple of steps at one time. Smith was lastly given an electric wheelchair to get around in. The lack of physical exercise and not having modified her eating habits caused her weight balloon to the point where she could barely stand. Then around 2007 a change in her medicine caused her to gain 91 pounds in 30 days. Those pounds forced her to the bed ridden state she has been in ever since

4. Negeri di Amerika ikut kegemukan


5. Penjenayah paling gemok George Jolocuer 300kg++



Orang yang sedang bercinta badan akan jadi gemuk?

Assalamualaikum semua ,
Nak tanya pada kalian semua kasar tak sebut gemuk? gemoks? muk?  Hihihi ada yang suka atau pun blur ek ? takper tapi sebenarnya sapa suka gemok kan? memang ada yang tak suka. Kalau guna perkataan berisi ataupun chubby nampak sopan sikit tapi kalau dah hakikatnya nak buat camna kan? Mmmm ntahlaa

Cuma posting saya kali ini agak berlainan sedikit daripada biasa . heheh bukan apa takut nanti selepas baca posting saya kali ini ada pulak yang takut untuk bercinta tak pun jatuh cinta. Sebenarnya banyak bukti orang yang jatuh cinta ni boleh buat badan berisi? berat badan naik, tembam atau chubby sedikit. Contoh yang paling senang nak tengok  Siti Nurhaliza tu. Dan tak kurang juga dengan kawan2 saya ataupun opismate saya jadi badan meeka agak berisi sedikit

Pelik? marah? melalut? ke apa yang saya cakap nih? mari kita lihat….

Kenapa agaknya jatuh cinta boleh buat seseorang tu gemuk?

Ada sesetengah orang dia lupa jaga makan , sebelum ade pakwe makwe, bukan main lagi jaga shape badan. Ye lah, takut takde org nak. Keadaan yg sama berlaku pada org yang tak kawin lagi. Takut pinangan ditolak, takut tak laku, tak dapat tarik perhatian . So, bab2 makan ni fulamak mak ai punya lah teliti. Tapi bila si dia dah dalam genggaman, yg control2 tu semua selama ni dah out of control.

Aiseh?ni yang leceh nih. Tambah lak time honeymoon tu, hentam segala jenis coklat, eskrem, strawberi coklat la? kalau sesekali takpe, ni kalau dah kerap. Sikit2 pasangan hadiah coklat. Esok2 bawak balik makanan ringan. Tak makan nanti karang couple merajuk pulak . Sabo je la huhuhhuhu

Naper ek?

Terikut kata2 si dia betul tak?  kalau saya kata, sebenarnya orang yang pergi date ni, suka pilih tempat makan untuk dating? Betul ape saya cakap. Kalau dok saja2 tepi pantai ke, tepi gunung ke? tepi bukit ke? dalam keta ker? tak sah kalau ada mende nak makan. So, kalau makin kerap jumpa, makin banyak la makan. Tambah pulak for the lady, org laki kan byk makan dan kita pun tumpang 2 kaki? ekekeke kita kene tau jugak, org laki ni dia ade hormon testosterone yang banyak so, apa yg diorg makan tak jadi lemak tapi jadik otot. So control ler  makan ek..

Kurang tidur pasal kerja disiang hari ataupun langsung tak jumpa sehari dan malam pulak kita gayut dengan hp, main SMS lagi tu. Hahaha tanpa anda disedari, malam dah terlalu lewat. Ye ler faham2 la  org bercinta ni tak sedar masa berlalu. Ade kajian yang mengaitkan anda kurang jam tidur boleh menyebabkan selera makan meningkat. Dah la pulak tu, selera tu nak kan makanan yang banyak gula, garam, lemak dan minyak

Hmmmm. Anda tentu tersenyum apabila baca arkitel ini, Betul tak? korang dating ada tak langsung tak makan apabila dating? paling koman pun makan beli share sama2 janji perut diisi. Orang lelaki nih kebanyakkannya kalau kawan sendiri kedekut sikit tapi kalau ngan aweks fuh minta apa yang nak makan aja semua layan, KFC, McD, sate, western food semua jalan. Pendek kata bila masuk keta atau turun dari moto tanya dulu nak makan katna. Sekali jumpa tak sah kalau tak makan. Lum citer kalau lelaki cover tak isap rokok depan aweks. Sayang konon. Nak tak nak untuk kurangkan gian rokok ketika dating kenelah kunya sesuatu paling koman pun gula2

Pada yang dah kawen tu apa yang nak dipikirkan lagi? semua dah ada termasuk isteri yang rajin ke dapur. Palagi? nak jaga badan? huhuhu kebanyakkan yang aku tengok pas kawen semua badan naik tak kita kali o pompuan. Apa nak di kisahkan bak saya kata ayat diatas semua dah ada dalam gengaman.

Memang betullah orang tua2 kata kalau dah berkenan tu cepat2 la  kawin. So, unsur2 dating ni cepat hilang. Kalau ade pun dah kurang unsur jadik pelahap kepada makanan. Tak caya? Tanyala org yg dah kawin? semoga ada manfaatnya. Wassalam




Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 25 other followers

%d bloggers like this: